Johanna Herrstedt - GlitterBox -

BRÖD, TIMJAN OCH VÅR

Man vet när det är vår på väg när man vaknar tidigt på morgonen och solens strålar har redan börjat resa sig från horisonten och man hör fåglar sjunga utanför ens fönster, när det varma ljuset letar sig in i varje rum så gott det går och när lugnet från morgonen fyller en med liv på insidan. Om inte minst vet jag att våren är på väg när blommorna ställs fram på bordet.
Den här helgen har varit bättre än de senaste trots att jag egentligen inte har gjort någonting speciellt alls. Jag har bara haft ett visst lugnt i mig som jag inte har haft på länge och det har varit så jävla skönt att äntligen kunna slappna av och andas lite! Kanske beror på att jag äntligen har fått lite sol i ansiktet haha? Visst löser det inga problem men det är ju skönt att få en kick även om den kanske bara är tillfällig :)
I vilket fall så bakade jag ett supergott och superlätt bröd att har till middagssoppan som jag hade tänkt dela receptet på. Jag gjorde även ett enkelt vitlökssmör att ha på brödet och fy satan vad gott med sådant smör på nybakat!
P.S skriver receptet på engelska för jag kommer länka detta inlägget på min tumblr och instagram.
© Johanna Herrstedt
 
• OVEN TEMPERATURE 200°C (392°F)
• 50 GRAMS OF BUTTER
• 2 DECILITER MILK
• 50 GRAMS OF YEAST
• 1 TEASPOON SALT
• 1 TEASPOON SUGAR
• 1 DECILITER MINCED FRESH THYME
• 1 EGG + THE EGG WHITE FROM 1 EGG
• 6 - 7 DECILITER FLOUR

Melt the butter in a skillet, add the milk and make sure it's lukewarm. Put the yeast in a large bowl, add the lukewarm milk and butter mix and stir until it's smooth. Add salt, sugar, 1 egg, thyme and almost all of the flour, save some for later for the kneading. Work up a smooth dough that you cover with a towel and let it rest in the bowl for 30 minutes. Knead the dough on a floured table. Cut the dough in two pieces which you roll out into two long lengths that you twist and shape into a circle. Preheat the oven. Place it on a baking tray with baking paper underneath and let it rest for another 30 minutes but without at towel this time. After the wait you brush the bread with egg white and pop it in the lower part of the oven for 20-25 minutes. Let the bread cool down uncovered a bit before you cut and eat it with some garlic butter. The ingredients to the garlic butter are written blow. You simply just mix them all together. Enjoy!

• 50 GRAMS OF BUTTER
• 1 MINCED GARLIC CLOVE
• 1 TABLESPOON CHOPPED PARSLEY
• 1 PINCH OF SALT

Kommentarer
Postat av: Elaine - en hopplös fotograf

Mums! Det här ska jag testa :) Tackar så väldigt mycket för receptet!

2014-03-10 @ 16:14:44
URL: http://capricore.blogg.se
Postat av: Hannah

Kika gärna in i min blogg, ställ gärna frågor så det blir lite mer "fart" i bloggen också! :) (http://miniwiini.blogg.se/)

2014-03-10 @ 19:31:42
URL: http://miniwiini.blogg.se/
Postat av: emelie

EY! Gör en ny eyebrow tutorial!!!

2014-03-10 @ 19:33:27
Postat av: Amanda Niclasson

Riktigt fina bilder!!

2014-03-10 @ 19:36:29
URL: http://femtiotrekvm.blogg.se/
Postat av: Tommy

roligt recept med vitlök :)

2014-03-10 @ 19:37:34
URL: http://tomatens.blogg.se/
Postat av: Fanny Hägglund

fina bilder!

2014-03-10 @ 19:40:50
URL: http://glitteruggla.blogg.se/
Postat av: Johana Duggin

Intresserad av träning & motivation :D?
kika in lite snabbt hos mig då!

kram

2014-03-10 @ 19:45:03
URL: http://duggin.blogg.se/
Postat av: Ebba Molin

åh så fina bilder!

2014-03-10 @ 19:46:59
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Elsa Winge

Kul recept!

2014-03-10 @ 19:57:20
URL: http://elsawinge.blogg.se
Postat av: Linn

De måste jag testa, det lät jätte gott! :)

2014-03-10 @ 20:36:07
URL: http://jagochcharlie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0