D I N N E R

© Johanna Herrstedt

Grillad kycklingsallad med currydressing, bacon och bröd mmm-mm! Och cola light för att det är lördag. Dricker light istället för "riktig" för jag tycker den är godare. Den är så jävla söt! Visst, jag gillar att äta söta saker men inte att dricka o:

S K U L L

En snabb grej jag målade ihop en natt jag inte kunde sova. Brukar vara så. Jag gillar ju att måla och jag får väll säga det själv att jag är ändå rätt bra! Men jag målar i snitt 1 målning varannan månad /: Känns som folk tror att man målar stup i kvarten bara för att man är duktig? Så kul är det inte haha! Men det är ju en smaksak :) Folk frågar mig ofta om jag ska ha konst som yrke men jag känner verkligen att jag skulle aldrig palla att måla dagarna i ända för att ha mat på bordet och jag suger på att måla i photoshop. Visst gjorde jag en hel barnbok i photoshop när det var projektvecka i skolan nån gång i gymnasiet och då kom jag till skolan 8 och gick hem tidigast 5 varje dag efter att bara ha suttit och målat en jävla rosa enhörning (OCH SKIPPAT LUNCH) hela dagen. Det var inte kul alls! Dock funderar jag på att bli tatuerare... Typ som extraknäck

F R E D A G

© Johanna Herrstedt

Avslutade min dag med frukt, kaffe och en chokladbit efter att spenderat dagen med min bejb Ebba. Jag färgade och klippte hennes hår, och så käkade chips och glass. Vi tränade också som jag sa igår. Jag var ju då riktigt korkad igår som satt med datorn i sängen hela dagen och hade värdens sämsta hållning allt för länge så nedre delen av min rygg är hur jävla stel som helst. Ont gör det också! Så det var inte alls skönt att träna ): Får vila ut den "skadan..." imorgon så att det inte blir värre antar jag väl. Tja, finns inte så mycket mer att säga tror jag! Visserligen har jag en jävla massa och säga, åsikter och grejer, men jag är för trött att uttrycka mig. Skulle bara bli rörigt och konstigt ): Sen så har de inte något att göra med detta inlägget heller så kan trycka på allt lite till!

R A S P B E R R Y M U F F I N

Turn the oven on to 175°C. Melt the butter and then blend it with the milk. Beat the eggs together with the sugar until fluffy, add the warm butter/milk and stir. Add the vanilla extract/vanilla sugar and stir. Mix the bakind soda with the flour and stir it carefully into the batter as you add the coconut flakes.
Now there are two alternatives. You can either add the raspberries and just do a quick stir so the berries remain whole or you can beat the batter with the berries till they're completely mashed and the batter is purple. Personally I prefer the berries whole.
Pour the batter into muffin cups, pop them in the lower part of the oven and take them out after 10-20 minutes. The time they need to bake depends on their size. 

V I L O D A G

© Johanna Herrstedt

7 am waking up in the morning, gotta be fresh, gotta go downstairs var det ju inte riktigt... Vaknade runt 8, kliar mig i ansiktet och känner att det gjorde lite ont här och var, går upp och kollar mig i spegeln då jag ser att djupt sittande mensfinnar är påväg hurraaaaa vaginablod! "Usch varför pratar du om mens ewww" well excuse the fuck out of me att en frisk dam i min ålder har ett blödande underliv varje månad varesig vi vill eller inte. Iallafall, det är inte så illa alls faktiskt, har varit hundra gånger värre. Men det är bara så tröttsamt att ha ont i ansiktet varje månad ): Och sålänge finnarna inte har blivit sår är dom rätt lätta att sminka över. Tyvärr är jag bara en sådan människa som inte kan låta finnar vara. Har jag tur så blir det inte mycket värre så jag hoppas nästan så mycket att jag vill ställa mig på knä och be till gud och jag tror inte ens på gud. Gosh jag är så badass.

Så ah, tog det sista som fanns kvar av min Neutrogena Visibly Clear 2-in-1 och använde den som mask i hopp om att den hjälper något iallafall. Vet inte om den någonsin har hjälpt alls faktiskt, känns skönt att jag kan inbilla mig det iallafall haha. När min hy är som värst använder jag en receptbelagd kräm som bla gör att min hy blir svintorr, svider och flagnar som bara den men jag vet iallafall att det hjälper. Inte så mycket som jag önskar att den gjorde men det kunde vart värre :)

Och så har idag varit en vilodag. Jag tränar väldigt flitigt nu på gym och jag är väldigt dålig på att ge mig själv vilodagar, det har jag varit sedan innan då jag bara joggade ute. Antagligen för att jag inte riktigt vet vad som kan hända om jag inte låter min kropp vila. Vågar inte riktigt googla på det och bli paranoid ): Men jag hade ont i hela kroppen idag (inte träningsvärk) och jag kände igår bla när jag sprang på bandet att jag kände mig hundra kilo tyngre och hade en behinneinflammationsliknande känsla i ena benet så jag var schysst och gav mig en vilodag. Ska ändå träna med Ebba imorgon så det är väl lika bra att spara på energi tills då istället :)
 

C O N T R A S T

© Johanna Herrstedt

FRUIT AND INSPIRATION

© Johanna Herrstedt

BED BUG

© Johanna Herrstedt

THE GREAT GATSBY


ÄNTLIGEN ska jag se The Great Gatsby! Har tänkt göra det sen den kom ut men det bliv aldrig av men nu jävlar :) Har hört och läst så mycket bra om den så jag är riktigt excited about this! Och förutom handlingen så verkar den estetiskt sett riktigt behaglig att titta på, om ni fattar vad jag menar. Det är så mycket detaljer och färger osv att mina ögon får multiply orgasms. Ni som har sett den, vad tyckte ni om den? Ni får spoila hur mycket ni vill, jag kommer inte läsa kommentarerna tills efter jag har sett filmer haha.
Sen så måste jag också påpeka att soundtracket till filmen är riktigt bra också, mmmm-mm! ♥
 

A K N E

Jag blir så jävla irriterad... Min hy är nog fan tagen rakt från helvetet. Den senaste tiden har jag fått enorma pimple invation perioder att jag ibland inte tror att det är sant. Om ni tror jag överdriver och det bara är några pluppar här och där så har ni helt jävla fel! Den senaste perioden som jag är i nu har gett mig bölder längst med käklinjen och kindbenen PÅ BÅDA SIDOR! Nu håller det på att försvinna så nu är det mest små finnar och röda märken kvar men det gör hela jävla situationen bättre. Jag antar att det har i samband med mens för alla pimple invations har varit 1-2 veckor innan själva mensveckan så om jag bara ska acceptera min sistuation för att det ska klassas som mensfinnar dör jag hellre. Det är ju fan acne jag har, en fysiskt och psykiskt smärtsam sådan. Ett par månader sedan grät jag nästan varje dag under perioden för jag var så himla trött på det - och jag är inte ens den som gråter. Och en annan sak som gör mig förbannad är att både min bror och syster har hur bra hy som helst. Jag kan inte minnas en stund jag har sett dom med finnar. Speciellt min syster. Hennes hy är fan som den finaste bäbishyn och jag överdriver inte. Min mamma och pappa har själva sagt att dom aldrig har haft dålig hy i sina yngre år, och jag har aldrig sett dom ha finnar heller. JAG FÖRSTÅR INTE VAD MIN SKITGEN KOMME IFRÅN. JAG VILL HA BORT DEN. Har det inte blivit bättre tills efter sommaren ska jag begära antibiotika. Den "konstiga" är väll att min hy är fri från finnar efter mensen, men då har jag typ 1 vecka tills finnarna odlas som ogräs i ansiktet igen.
Vet att jag kommer behöva leva med ärr för jag har redan några stycken men det är mycket bättre än smärtsamma bölder. Och visst, jag är skicklig på att sminka över finnar men det börjar bli jävligt tröttsamt. Åh jag vill bara att min hy ska bli bra igen och ha det så. Jag saknar det. 

T R Ä N I N G S K L Ä D E R

Hurraaa jag har nya träningskläder äntligen! Dessa träningsbyxorna från SOC är nog dom skönaste jag har haft på mig, känns knappt som jag har på mig något alls :) Innan dessa använde jag ett annat par SOC men dom blev lösa efter ett par användningar och gav mig en ocharmig camel toe, usch vad illa dom satt på mig. Men dessa nya är riktiga vinnare! Och skorna från Nike är hur sköna som helst med, väger ingenting och är superlätta att springa it. Kanoners! Kommer bli många rundor i motionsspåren för min del framöver! Måste ju träna upp mig inför Göteborgsvarvet 2014!

Om någon har några bra tränings- och kosttips för en distanslöpare så hade det varit uppskattat om personen delade med sig av dom :) Tex hur man bäst förbereder sig inför ett lopp som Göteborgsvarvet. Hur man ska värma upp, vad man ska äta osv.

S U N G L A S S E S

© Johanna Herrsredt

A friendly reminder that when I write posts in english it's because I shall link them from my tumblr. Anyhow, the other day when I was at a store called INDISKA i found these sunglasses and I just had to have them! ... since I collect sunglasses. You look a bit like a mix of John Lennon and Ozzy Osbourne's long lost child. But what is there not to love about that? Plus, the glasses have some fine ass vintage instagram filter... I have another pair of round sunglasses which are bigger but I was clumsy enough to goddamn step on them! And I can't buy new ones because 1) they sold out as fast as ice-cream melts in the sun 2) it was a year ago.
And to finish the post, here is a picture of how they look on
© Johanna Herrsredt

RSS 2.0